Nu finns Ravinen att streama på Örebro Teaters playkanal.

Ravinen är ett romantiskt drama och en moralfilosofisk thriller av Amir Nizar Zuabi. Vi stod för filmproduktionen i samarbete med Örebro Teater och Riksteatern. 

Det var inte mycket som blev som det var tänkt under förra året. Pandemin satte käppar i hjulet också för Örebro Teaters planer och många pjäser fick ställas in eller skjutas upp. En av dessa var deras samarbete med Riksteatern i uppsättningen av Ravinen, en pjäs skriven och regisserad av den världskände palestinske dramatikern Amir Nizar Zuabi. Den ursprungliga idén var att pjäsen skulle spelas och filmas i Örebro. Nu blev det inga föreställningar, men efter många om och men lyckades vi tillsammans med alla inblandade få till stånd en filmatisering. 

Inspelningen ägde rum en intensiv decemberdag på Riksteatern i Hallunda. En utmanande och rolig upplevelse där två konstnärliga världar – film och teater – möttes i ett kreativt samspel. Inte minst är ljus- och ljudsättningen en utmaning eftersom de beter sig så olika på scen jämfört med i kameran. Men tillsammans med alla proffsiga och trevliga personer på Riksteatern och i ensemblen så lyckades vi fånga all dramatik i filmform.

DN:s kritiker Jacob Lundström skrev i sin recension: ”Kameran befinner sig på statisk halv- eller heldistans och siktet är inställt på en överförd teaterillusion snarare än någon friare bildtolkning. Men upplägget fungerar väl i en koncentrerad och dialogdriven pjäs som ”Ravinen”. Ljus och ljud, med inslag av trevande piano och ylande vargar, samverkar till en förtätad inramning.”

Streama filmen på Örebro Teaters playkanal.


info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro