Film

Rekryteringsfilm – Cloetta

Hur är det att jobba i en äkta chokladfabrik? De som arbetar på Cloetta i Ljungsbro vet att det är alldeles, alldeles underbart. I ett gäng rekryteringsfilmer bad Cloetta oss porträttera några av deras medarbetare, för att informera om denna magiska arbetsplats och locka nya kollegor att hjälpa till att tillverka Kexchoklad, Polly, Ahlgrens bilar och Juleskum.

Animation

Utbildningsfilm – DHB

Hur fungerar en förening och vad gör egentligen en ordförande? Föreningshjälpen är en serie animerade filmer med tillhörande utbildningsmaterial för alla som, på ett lättillgängligt sätt vill lära sig mer om förenings- och styrelsearbete. Filmerna är producerade i samarbete med DHB och UMS, som en del av Arvsfondprojektet Äntligen.

Film

Dokumentärfilm – Jernkontoret 275 år

Stålindustrin har spelat en central roll i framväxten av det moderna Sverige. Det har varit en historia fylld av hantverk, innovationer och entreprenörskap. Under de senaste 275 åren har branschorganisationen Jernkontoret funnits med och stöttat företagen och format samhällsutvecklingen. I filmen berättar sakkunniga och branschföreträdare om hur det var förr – och hur industrin idag ställer om för att klara dagens utmaningar.

Film

Utbildningsfilm – Paper Province

Hur många träd finns det i skogen? Vad har brödbak och papper gemensamt? Vad har Minecraft att göra med att jobba som ingenjör? Huvudpersonerna Liv och Jonas tar oss med på en upptäcktsfärd från skog till pappersindustri. Filmen är producerad åt Paper Province som samlar ett nätverk av företag inom skogsbaserad bioekonomi. Den ingår också som utbildningsmaterial i Naturvetenskap och teknik för alla som används av förskolor och grundskolor runt om i Sverige.

Film

Företagsfilm – Arbesko

I Kumla gör Arbesko världens bästa skyddsskor. I alla fall om man frågar produktionstekniker Anders Lejdebo. Med hans perspektiv presenterar vi här ett av Sveriges äldsta skoföretag.

Film

Processfilm – Setra Group

Setra i Hasselfors producerar trävaror och virke som exporteras till klimatsmart byggande över hela världen. I denna processfilm följer vi den imponerande processen när stocken blir brädor och hela trädet tas tillvara.

Film

Kampanjfilm – Karlskoga Pride

Till allas stolthet och kärlek arrangerade Karlskoga kommun stadens första pridefestival 2022. Det blev succé och vi fick glädjen att dokumentera och föreviga festen med denna film.

Animation

Animerad film – Agripo

Ibland kan ett misstag leda till oanade möjligheter. När du smidigt plockar fräsch potatis i matbutiken är det tack vare en småländsk bondes kreativitet. I den här animerade filmen åt INTRX berättar vi hur det gick till.

Film

Utbildningsfilm – Om värme

Utbildningsfilmer ska vara underhållande och pedagogiska – framför allt om de vänder sig till barn! Det har vi försökt lyckats med i den här filmen som handlar om värme och uppvärmning. Filmen är till för mellanstadieelever och är tillgänglig kostnadsfritt för alla Sveriges lärare. Den tar upp flera ämnen utifrån gällande läroplan och det finns även en tillhörande lärarhandledning. Filmen är producerad på uppdrag av VVS branschens yrkesnämnd som genom att sprida kunskap i lägre åldrar vill verka för branschens framtida kompetensförsörjning.

info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro