Film

Utbildningsfilm – Om vatten

Tillsammans med VVS branschens yrkesnämnd har vi tagit fram utbildningsfilmer för mellanstadiebarn. Syftet är att sprida kunskap i lägre åldrar för att bidra till framtidens kompetensförsörjning. Den här filmen handlar om vatten och finns tillgänglig kostnadsfritt för alla Sveriges lärare. Filmen tar upp flera ämnen utifrån gällande läroplan och det finns även en tillhörande lärarhandledning. Utbildningsfilmer ska vara pedagogiska och underhållande!

Film

Informationsfilm – Vad gör DO?

Vad är diskriminering? Och vad ska man göra när man känner sig diskriminerad? Bäst är att fråga DO själv, som ungdomarna Max och Mira i den här filmen. Filmen ingår i DO:s särskilda informationskampanj riktad till barn- och ungdomar.

Film

Informationsfilm – Skogsindustrierna

Världen står inför en stor utmaning när klimatomställningen ska genomföras samtidigt som behoven från en växande befolkning ska mötas. I denna film berättar Skogsindustrierna om varför de anser att ett hållbart skogsbruk är en del av lösningen och hur det ska gå till.

Film

Rekryteringsfilm – Cloetta

Hur är det att jobba i en äkta chokladfabrik? De som arbetar på Cloetta i Ljungsbro vet att det är alldeles, alldeles underbart. I ett gäng rekryteringsfilmer bad Cloetta oss porträttera några av deras medarbetare, för att informera om denna magiska arbetsplats och locka nya kollegor att hjälpa till att tillverka Kexchoklad, Polly, Ahlgrens bilar och Juleskum.

Animation

Utbildningsfilm – DHB

Hur fungerar en förening och vad gör egentligen en ordförande? Föreningshjälpen är en serie animerade filmer med tillhörande utbildningsmaterial för alla som, på ett lättillgängligt sätt vill lära sig mer om förenings- och styrelsearbete. Filmerna är producerade i samarbete med DHB och UMS, som en del av Arvsfondprojektet Äntligen.

Film

Dokumentärfilm – Jernkontoret 275 år

Stålindustrin har spelat en central roll i framväxten av det moderna Sverige. Det har varit en historia fylld av hantverk, innovationer och entreprenörskap. Under de senaste 275 åren har branschorganisationen Jernkontoret funnits med och stöttat företagen och format samhällsutvecklingen. I filmen berättar sakkunniga och branschföreträdare om hur det var förr – och hur industrin idag ställer om för att klara dagens utmaningar.

Film

Utbildningsfilm – Paper Province

Hur många träd finns det i skogen? Vad har brödbak och papper gemensamt? Vad har Minecraft att göra med att jobba som ingenjör? Huvudpersonerna Liv och Jonas tar oss med på en upptäcktsfärd från skog till pappersindustri. Filmen är producerad åt Paper Province som samlar ett nätverk av företag inom skogsbaserad bioekonomi. Den ingår också som utbildningsmaterial i Naturvetenskap och teknik för alla som används av förskolor och grundskolor runt om i Sverige.

Film

Företagsfilm – Arbesko

I Kumla gör Arbesko världens bästa skyddsskor. I alla fall om man frågar produktionstekniker Anders Lejdebo. Med hans perspektiv presenterar vi här ett av Sveriges äldsta skoföretag.

Film

Processfilm – Setra Group

Setra i Hasselfors producerar trävaror och virke som exporteras till klimatsmart byggande över hela världen. I denna processfilm följer vi den imponerande processen när stocken blir brädor och hela trädet tas tillvara.

info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro