Film

Casefilm – SBMI – Eldrivna fordon

När företagen inom Sveriges Bergmaterialindustri ställer om till fossilfria bergtäkter är utmaningarna många. Bland annat förekommer många transporter av bergmaterial, betong och asfalt med tunga fordon som idag drivs med diesel. Men nu börjar alternativen dyka upp på marknaden. I den här filmen får vi höra om ett samarbetsprojekt mellan Volvo Trucks och Swerock där man testat att använda eldrivna fordon i Kållered bergtäkt.

Film

Kampanjfilmer – Länsstyrelsen i Örebro län – Sjuka tider

Hur har Coronapandemin drabbat ungdomar och unga vuxna? I filmprojektet Sjuka tider berättar några ungdomar om sina personliga upplevelser av smittspridningen och restriktionerna. Totalt producerar vi elva filmer i samarbete med Länsstyrelsen i Örebro län.

Film

Projektfilm – Ovako – Vakuumavgasning

Stålkoncernen Ovako fortsätter att utveckla sin verksamhet i Smedjebacken. Denna gång med investeringen av en ny vakuumavgasning som gör deras kvalitativa stål ännu renare och öppnar upp för nya branscher. Vi har gjort många filmer åt Ovako och fick här förtroendet att dokumentera bygget och intervjua nyckelpersoner i projektet.

Film

Casefilm – Intrx – Urban Bistro

Urban Bistro är en restaurang med inspiration från Londons streetfoodkultur, belägen mitt i en matbutik. I filmen berättar restaurangägaren om sin verksamhet och samarbetet med Intrx, som tagit fram koncept och inredning för Urban Bistro.

Film

Inspirationsfilm – Katrineholms kommun

Mat är hälsa – ja det budskapet vill Katrineholms kommun sprida till sina invånare med hjälp av kocken Paul Svensson. I filmen ges inspiration och tips kring hur måltiden kan göra gott för både kropp och själ.

Film

Dokumentärfilm – Jernkontoret – Stålkraft

Hur ser framtidens energiteknik ut? Stålindustrins branschorganisation gav oss förtroendet att tillsammans med Janne Wallenius, professor i reaktorfysik, åka till norra Kanada för att leta efter svaret i det arktiska samhället Cambridge Bay. Filmen vann guld på World Media Festival 2018 och används av Jernkontoret i bl.a. marknadsförings- och rekryteringssammanhang.

Film

Utbildningsfilm – Boliden – Organisatorisk och social arbetsmiljö

Arbetsmiljöarbete handlar inte bara om att undvika olyckor. Det handlar också om att ha en god gemenskap, tydliga arbetsuppgifter och en rimlig arbetsbelastning. I den här filmen introduceras Bolidens medarbetare till vad organisatorisk och social arbetsmiljö betyder och innebär i praktiken.

Film

Rekryteringsfilmer – Swedish Space Corporation

Alla som jobbar med rymden är förstås inte astronauter. Det finns t.ex. satellitoperatörer, rymdingenjörer och projektledare som på sina olika sätt hjälper oss på jorden att få nytta av rymden. I en serie rekryteringsfilmer berättar några medarbetare på Swedish Space Corporation om sina jobb och sin fascination för rymden.

Animation

Animerad film – IV – Idéburen välfärd på riktigt!

Denna animerade film åt organisationen Idéburen välfärd (IV) berättar vad just idéburen välfärd är för någonting. Och varför det är en sektor som är värd att satsa på. För en välfärd som sätter människan i fokus – det låter väl bra?

info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro