Film

Utbildningsfilm – Paper Province

Hur många träd finns det i skogen? Vad har brödbak och papper gemensamt? Vad har Minecraft att göra med att jobba som ingenjör? Huvudpersonerna Liv och Jonas tar oss med på en upptäcktsfärd från skog till pappersindustri. Filmen är producerad åt Paper Province som samlar ett nätverk av företag inom skogsbaserad bioekonomi. Den ingår också som utbildningsmaterial i Naturvetenskap och teknik för alla som används av förskolor och grundskolor runt om i Sverige.

Film

Företagsfilm – Arbesko

I Kumla gör Arbesko världens bästa skyddsskor. I alla fall om man frågar produktionstekniker Anders Lejdebo. Med hans perspektiv presenterar vi här ett av Sveriges äldsta skoföretag.

Film

Processfilm – Setra Group

Setra i Hasselfors producerar trävaror och virke som exporteras till klimatsmart byggande över hela världen. I denna processfilm följer vi den imponerande processen när stocken blir brädor och hela trädet tas tillvara.

Film

Kampanjfilm – Karlskoga Pride

Till allas stolthet och kärlek arrangerade Karlskoga kommun stadens första pridefestival 2022. Det blev succé och vi fick glädjen att dokumentera och föreviga festen med denna film.

Animation

Animerad film – Agripo

Ibland kan ett misstag leda till oanade möjligheter. När du smidigt plockar fräsch potatis i matbutiken är det tack vare en småländsk bondes kreativitet. I den här animerade filmen åt INTRX berättar vi hur det gick till.

Film

Utbildningsfilm – Om värme

Utbildningsfilmer ska vara underhållande och pedagogiska – framför allt om de vänder sig till barn! Det har vi försökt lyckats med i den här filmen som handlar om värme och uppvärmning. Filmen är till för mellanstadieelever och är tillgänglig kostnadsfritt för alla Sveriges lärare. Den tar upp flera ämnen utifrån gällande läroplan och det finns även en tillhörande lärarhandledning. Filmen är producerad på uppdrag av VVS branschens yrkesnämnd som genom att sprida kunskap i lägre åldrar vill verka för branschens framtida kompetensförsörjning.

Film

Kampanjfilm – Region Örebro län

I projektet ”Rena resan” vill Region Örebro län få fler att resa hållbart. Med den här filmen sökte de pendlare som ville testa på att låna en vikcykel och ett resekort under en månads tid, i utbyte mot att bilen ställs hemma.

Film

Instruktionsfilm – D-COR – Taklister

Att sätta upp taklister är inte svårt, men det är viktigt att det blir rätt. Denna film hjälper D-COR:s kunder genom att visa hur montaget ska ske, steg för steg. I samråd med D-COR valde vi att berätta med visuella sekvenser och textgrafik men utan speaker. Det gör det lättare att se filmen utan ljud och underlättade också produktionen av filmens sex språkversioner.

Film

Informationsfilm – Boliden – BeSafe

Under konceptet BeSafe har Boliden under många år bedrivit ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete. När konceptet skulle nylanseras fick vi uppdraget att presentera nya BeSafe för Bolidens medarbetare i en kort film. När äldre fotografier och filmer blandas med nyare material ser man att det hänt en hel del.  

info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro