Animation

Animerad film – Agripo

Ibland kan ett misstag leda till oanade möjligheter. När du smidigt plockar fräsch potatis i matbutiken är det tack vare en småländsk bondes kreativitet. I den här animerade filmen åt INTRX berättar vi hur det gick till.

Film

Utbildningsfilm – Om värme

Utbildningsfilmer ska vara underhållande och pedagogiska – framför allt om de vänder sig till barn! Det har vi försökt lyckats med i den här filmen som handlar om värme och uppvärmning. Filmen är till för mellanstadieelever och är tillgänglig kostnadsfritt för alla Sveriges lärare. Den tar upp flera ämnen utifrån gällande läroplan och det finns även en tillhörande lärarhandledning. Filmen är producerad på uppdrag av VVS branschens yrkesnämnd som genom att sprida kunskap i lägre åldrar vill verka för branschens framtida kompetensförsörjning.

Film

Kampanjfilm – Region Örebro län

I projektet ”Rena resan” vill Region Örebro län få fler att resa hållbart. Med den här filmen sökte de pendlare som ville testa på att låna en vikcykel och ett resekort under en månads tid, i utbyte mot att bilen ställs hemma.

Film

Instruktionsfilm – D-COR – Taklister

Att sätta upp taklister är inte svårt, men det är viktigt att det blir rätt. Denna film hjälper D-COR:s kunder genom att visa hur montaget ska ske, steg för steg. I samråd med D-COR valde vi att berätta med visuella sekvenser och textgrafik men utan speaker. Det gör det lättare att se filmen utan ljud och underlättade också produktionen av filmens sex språkversioner.

Film

Informationsfilm – Boliden – BeSafe

Under konceptet BeSafe har Boliden under många år bedrivit ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete. När konceptet skulle nylanseras fick vi uppdraget att presentera nya BeSafe för Bolidens medarbetare i en kort film. När äldre fotografier och filmer blandas med nyare material ser man att det hänt en hel del.  

Film

Casefilm – SBMI – Eldrivna fordon

När företagen inom Sveriges Bergmaterialindustri ställer om till fossilfria bergtäkter är utmaningarna många. Bland annat förekommer många transporter av bergmaterial, betong och asfalt med tunga fordon som idag drivs med diesel. Men nu börjar alternativen dyka upp på marknaden. I den här filmen får vi höra om ett samarbetsprojekt mellan Volvo Trucks och Swerock där man testat att använda eldrivna fordon i Kållered bergtäkt.

Film

Kampanjfilmer – Länsstyrelsen i Örebro län – Sjuka tider

Hur har Coronapandemin drabbat ungdomar och unga vuxna? I filmprojektet Sjuka tider berättar några ungdomar om sina personliga upplevelser av smittspridningen och restriktionerna. Totalt producerar vi elva filmer i samarbete med Länsstyrelsen i Örebro län.

Film

Projektfilm – Ovako – Vakuumavgasning

Stålkoncernen Ovako fortsätter att utveckla sin verksamhet i Smedjebacken. Denna gång med investeringen av en ny vakuumavgasning som gör deras kvalitativa stål ännu renare och öppnar upp för nya branscher. Vi har gjort många filmer åt Ovako och fick här förtroendet att dokumentera bygget och intervjua nyckelpersoner i projektet.

Film

Casefilm – Intrx – Urban Bistro

Urban Bistro är en restaurang med inspiration från Londons streetfoodkultur, belägen mitt i en matbutik. I filmen berättar restaurangägaren om sin verksamhet och samarbetet med Intrx, som tagit fram koncept och inredning för Urban Bistro.

info@takeoff.se | +46 (0)19 15 03 25 | Gamla vägen 5G, 702 27 Örebro